Facebook kuvake

 

Perheterapia

 

Perhepsykoterapia eli tuttavallisemmin perheterapia on perheen ongelmallisiksi tai muutoksen tarpeessa oleviksi koettujen asioiden käsittelyä koko perheen voimin. Käsittelyssä ovat mukana perheen ulkopuolinen henkilö – perheterapeutti, tukemassa työskentelyä ja tuomassa siihen puolueettoman näkökulman. Työskentelyn kohteena ovat perheen jäsenten väliset vuorovaikutussuhteet ja perheen toimintatavat, eivät niinkään yksittäiset henkilöt.

 

Pääosin perheterapiassa työskennellään keskustellen käsiteltävistä asioista. Yritetään yhdessä ymmärtää mitä perheessä tapahtuu, mihin asioihin muutosta tarvitaan ja miten muutokset ovat mahdollista toteuttaa. Keskustelun lisäksi monenlainen muu tekeminen voi olla tärkeää, koska perheen asiat voivat olla niin monimutkaisia, että niistä on aluksi vaikea löytää sanoja. Koska mukana voi olla useita perheenjäseniä samaan aikaan, yksi perheterapiatapaaminen kestää 60 tai 90 minuuttia. Joskus se voi kestää kauemminkin. Perheterapiassa kaikkien perheenjäsenten ajatukset ovat hyvin tärkeitä, siksi monet lapset ja nuoret pitävät osallistumisesta. Perheterapiassa osallistujien määrä voi myös vaihdella, ja joskus on hyvä työskennellä vain vanhempien tai lasten kesken.

 

Varsinaiset perheterapiaprosessit kestävät yleensä 1–3 vuotta. Tapaamistiheys ja yksittäisen tapaamisen kesto vaihtelevat terapeutin työtapojen mukaan. Tiiviimmillään perhettä/paria tavataan viikoittain, usein kuitenkin tapaamistiheys on 1–2 kertaa kuukaudessa.

Pikayhteydenotto
close slider
[caldera_form id="CF610a680eaf906"]